2008 yılında kurulmasına karşın daha idari binalarını bitiremeyen ama kurduğu KUNİP oluşumuyla dünyaya açıldığını belirten Ardahan Üniversitesinin 5000 e ulaşan öğrencilerinin yurt sorunu hala devam ediyor.
Posof'a da yüksek okul açtığını belirten üniversite yönetimi ve diğer idarecilerin Göle ve Çıldır da ki Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin nerede kaldıklarından haberleri var mı?
TÜRGEM'in de Ardahan'a gelmek için uğraş verdiğini duyduğumuz sırada aileleri ile birlikte Ardahan'a gelip kayıtlarını yaptıran öğrencilerin bırakın yurdu kalabilecekleri düzgün bir otelin olmadığını gördükleri Ardahan da hangi morelle eğitim alacakları da merak edilen diğer bir konudur.
Çıldırlı rektörün Çıldır da yaptırılan ama bir türlü bitmeyen öğrenci yurduna el atmadığı Üniversitenin bu önemli sorunuyla kim ilgilenecek?
Yaz tatillerinin bir haftasını göstermelik makam ziyaretleriyle doldurup sonrada Ardahan'a gelmeyen eş ve çocuklarıyla ege bölgesinde ki tatil köylerinde geçiren Ardahanlı iş adamlarının da duyarsız kaldığı bu durumu görüp değerlendirecek, Ardahana yurt yaparak para kazanacak yatırımcıların da ilgisiz kaldığı bu durum bugün öğrenci sayısı on bini bulması gereken üniversiteyi ve Ardahan'ı öğrencisiz bırakmıştır.
Üniversite öğrencisi gibi orta öğretim öğtencilerinin de yaşadığı yurt sorununun çözümüne yönelik ciddi adımlar atılması gereken Ardahan da bu yönde ki yatırımları yapanda kazanacak Ardahan da kazanacak.